Thursday 3 April 2014

Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή


Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 11 του Ν.4229/2014 έγινε τροποποίηση των διατάξεων των ΠΔ 200 και 201 του 1998, που προβλέπουν τα δικαιολογητικά εγγραφής των μαθητών στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση πιστοποιητικών καρδιολογικής, οφθαλμολογικής και οδοντολογικής εξέτασης, παρά μόνο του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ). Την ευθύνη συμπλήρωσής του έχουν παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι, ανεξαρτήτως μονάδας ή φορέα που υπηρετούν ή συνεργάζονται, καθώς και ανεξάρτητοι ιδιώτες ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για λόγους προσβασιμότητας είναι δυνατή η συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου και από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.
Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Καβάλας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας προγραμματίζουν τη δυνατότητα εξέτασης των μαθητών για την έκδοση του Α.Δ.Υ.Μ. τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Για το λόγο αυτό και στα πλαίσια του καλύτερου προγραμματισμού από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας της παραπάνω εξέτασης με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών και των γονέων τους, παρακαλούμε για την ενημέρωση των γονέων για την παραπάνω δυνατότητα και την υποβολή από αυτούς σχετικής δήλωσης ενδιαφέροντος, υπόδειγμα της οποίας σας επισυνάπτουμε.

Παρακαλούμε η συλλογή των παραπάνω δηλώσεων και η διαβίβαση σε  εμάς του αριθμού των ενδιαφερομένων να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014.

Ευνόητο είναι ότι όσοι γονείς δεν επιθυμούν να ενταχθούν στον παραπάνω προγραμματισμό μπορούν να απευθυνθούν για την συμπλήρωση του ΑΔΥΜ σε οποιοδήποτε ιδιώτη γιατρό των παραπάνω ειδικοτήτων ή άλλο φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών (ιδιωτικό ή δημόσιο), όπως προαναφέρθηκε.

 

 

                                                                                                                 Ο Διευθυντής Π.Ε. Καβάλας

                                                                                                 

        Γεώργιος Β. Κουράκος

No comments:

Post a Comment