Thursday 3 April 2014

Διαγωνισμός ορθογραφίας


Αγαπητοί Γονείς,

 

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τον επικείμενο Διαγωνισμό Ορθογραφίας που θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καβάλας. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο Διαγωνισμός έγινε πέρσι πιλοτικά σε 3 σχολεία και είχε μεγάλη επιτυχία και αποδοχή.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά της Πέμπτης και της Έκτης τάξης Δημοτικού.  Σκοπός του είναι τα παιδιά να κατανοήσουν τη γλώσσα και την ορθή γραφή με παιγνιώδη τρόπο.

Στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού τα παιδιά θα κληθούν να γράψουν σωστά 20 λέξεις μέσα στην τάξη τους. Στη δεύτερη φάση θα προκριθούν οι 12 καλύτεροι ορθογράφοι, δηλαδή αυτοί με τα λιγότερα λάθη από την πρώτη φάση. Στα 12 παιδιά, τα οποία θα είναι συνολικά από τις δύο τάξεις, μπορούν να προστεθούν επίσης όλοι όσοι ισοβάθμησαν με τον τελευταίο. Τα παιδιά αυτά θα διαγωνισθούν ξεχωριστά στο σχολείο τους,  ώστε να προκύψουν οι καλύτεροι από κάθε σχολείο. Οι οποίοι θα είναι  αναλογικά με τον αριθμό των μαθητών. Δηλαδή ο αριθμός των επιτυχόντων σε κάθε Σχολείο θα πρέπει είναι το 10% των παιδιών που φοιτούν στην Πέμπτη και την Έκτη τάξη. Το μισό και άνω στρογγυλοποιείται στην επόμενη μονάδα.  Πχ. 3,5 γίνεται 4.

Σε αυτή τη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός θα είναι προφορικός. Οι λέξεις στους δύο πρώτους γύρους θα είναι κοινές για όλους και θα δοθούν από την επιτροπή του διαγωνισμού. Η Δευτέρα 7 Απριλίου ορίζεται ως πρώτος γύρος του Διαγωνισμού, ενώ ο δεύτερος γύρος θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα.

Ακολούθως τα παιδιά θα διαγωνιστούν προφορικά στην τελική φάση. Συγκεκριμένα, οι καλύτεροι από κάθε σχολείο θα αναμετρηθούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς (αρχές Ιουνίου) σε εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό.

Η συμμετοχή των παιδιών στο Διαγωνισμό είναι προαιρετική.  Ο στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, να βάλουμε τα παιδιά να παίξουν με τις λέξεις με σκοπό τη μάθηση.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα παιδιά σας για τον διαγωνισμό ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών.

Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους των Εκπαιδευτικών Περιφερειών του Δήμου Καβάλας κ. Θανάση Διαλεκτόπουλο και κ. Σοφία Χατζηνικολάου.

            Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διαγωνισμό μπορείτε να ακούσετε στην εκπομπή «Σχολή Γονέων» που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό CENTER Καβάλας την Πέμπτη 3-4-2014 στις 22:15 και σε επανάληψη την Κυριακή 6-4-2014 στις 16.00.

 

 

                                                                     Για την Οργανωτική Επιτροπή

 

 

                                                                           Παναγιώτης Κυριακίδης

                                                Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

                                     Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας

                                                                      Τηλ.: 6932132275

 

No comments:

Post a Comment