Sunday 18 March 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


      Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη  επίσκεψη των μαθητών της Στ’ τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας στη Βουλή των Ελλήνων από 13 έως 15 Μαρτίου 2018 με τη συνοδεία των  Εκπ/κών  των τάξεων  κ. Φώτη Νικολάου , κας Παναγιώτας Μαραγκού  και της Δ/ντριας του Σχολείου κας Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη.
     Οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Βουλή, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου  από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του καθώς και για τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και  τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος.
     Οι μαθητές κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας των συνεδριάσεων της Βουλής και άκουσαν  σχετικά με τη λειτουργία του κοινοβουλίου.
      Στην έξοδο μας από το κοινοβούλιο  παραβρεθήκαμε  στην αλλαγή της προεδρικής φρουράς.
      Ο επόμενος μεγάλος σταθμός της εκδρομής, ήταν η επίσκεψη και η ξενάγηση των μαθητών στην Ακρόπολη. Εκεί θαύμασαν από κοντά τα Προπύλαια, το ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερεχθείο και τον Παρθενώνα, τα αξιοθαύμαστα έργα της αρχιτεκτονικής  και της κομψότητας των αρχαίων Ελλήνων.
      Επίσης  η επίσκεψη στο  μουσείο της Ακρόπολης, βοήθησε τους μαθητές να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν την αξία και το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την απεραντοσύνη του Ελληνικού κάλλους και  τη μοναδικότητα του Ελληνισμού.
      Περιδιαβήκαμε  στις περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Σύνταγμα, Βουλή, Καλλιμάρμαρο, Μέγαρο Μαξίμου, Ζάππειο Μέγαρο, Στήλες Ολυμπίου Διός, Αρχαία Αγορά, Πλάκα κ.ά ).
     Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στα παιδιά η επίσκεψή μας στο κέντρο πολιτισμού (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) , στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και στο Αττικό πάρκο.
    Τελείωσε το όμορφο ταξίδι μας με την επίσκεψή μας στο κέντρο ιστορικής ενημέρωσης Θερμοπυλών.
      Όλες οι εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας, είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους μαθητές, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται σε τόπους έντονης μορφωτικής αξίας.
Η επίσκεψη άφησε άριστες εντυπώσεις σε  μαθητές-γονείς και εκπ/κούς.
Ευχαριστούμε :
Την ξεναγό μας κ. Εύα  για την υπέροχη ξενάγησή της στους χώρους του μουσείου της Ακρόπολης και το βράχο της Ακρόπολης.
Τους επτά (7) γονείς- συνοδούς που στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο μας.
 Πιστεύουμε :
 η υπέροχη αυτή εκπ/κή επίσκεψη, να θα τους μείνει αξέχαστη!!
                                                  


























No comments:

Post a Comment