Wednesday 4 June 2014

Σχετικά με το Διαγωνισμό Ορθογραφίας


Την Κυριακή 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας «ΜΑΧΕΣ ΛΕΞΕΩΝ 2014» οργανώθηκε από :

·         Tους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 1ης και 2ης Περιφέρειας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας: Δρ.  Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο  και  Δρ. Σοφία  Χατζηνικολάου

·         Την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας

·         Τη  Θουκιδίδειο Ακαδημία

·         Το  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου  Δημοτικού Σχολείου

·         Το  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου

Οι λέξεις του Διαγωνισμού επιλέχθηκαν από το φιλόλογο κ. Θέμη Σουγκάρη σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό κ. Θεόδωρο Ποσταντσίδη. 

Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας απευθύνεται σε παιδιά της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καβάλας. Πέρσι είχε πραγματοποιηθεί πιλοτικά σε τρία σχολεία (2ο - 15ο - 25ο) και φέτος πραγματοποιήθηκε σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καβάλας. Συνολικά πάνω από 1200 μαθητές και μαθήτριες διαγωνίσθηκαν αρχικά σε δύο φάσεις στα σχολεία τους από όπου προέκυψαν οι 120 καλύτεροι ορθογράφοι οι οποίοι διαγωνίσθηκαν το πρωί της Κυριακής. Μετά από τον πρωινό γύρο και την αξιολόγηση των γραπτών από  ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών, 29 παιδιά διαγωνίσθηκαν στον απογευματινό τελικό. Το γνωστικό επίπεδο των παιδιών ήταν πολύ υψηλό καθώς χρειάσθηκε να γίνουν 6 γύροι με συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας λέξεων για να προκύψουν οι 3 νικητές του Διαγωνισμού.

Την πρώτη θέση έλαβε η Τσιπιζίδου Χαρίκλεια μαθήτρια του 13ου την οποία βράβευσε ο Δήμαρχος Καβάλας Κος Κωστής Σιμιτσής. Τη δεύτερη θέση έλαβε η Τσαπιτσόγλου Στεφανία μαθήτρια του 18ου την οποία βράβευσε η μελλοντική δήμαρχος Κα Δήμητρα Τσανάκα. Την Τρίτη θέση έλαβε η Τσουλουπάκη-Φραγκοπούλου Ευαγγελία του 5ου Δημοτικού Σχολείου, την οποία βράβευσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κουράκος.

Ευχαριστούμε όλους όσους εργάσθηκαν για την πραγματοποίηση του Διαγωνισμού, τους Διευθυντές και τους  εκπαιδευτικούς στα Δημοτικά Σχολεία, τους 12 εθελοντές εκπαιδευτικούς οι οποίοι διόρθωσαν τα γραπτά το πρωί της Κυριακής, τους γονείς και όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος.

Η Οργανωτική Επιτροπή

του Διαγωνισμού  Ορθογραφίας

No comments:

Post a Comment