Sunday 30 September 2018

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018


    Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/09/2018  στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας,  οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018. Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι στις αθλητικές δραστηριότητες που οργανώθηκαν από τη γυμνάστρια του σχολείου μας κα Μαντώ Τοκατλίδου..
     Στόχος ήταν η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών και η ανάδειξη της άθλησης ως μια ευχάριστη δραστηριότητα, ώστε μελλοντικά αυτή να υιοθετηθεί ως υγιεινός τρόπος ζωής. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση και διοργανώθηκαν αθλοπαιδιές όπως βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, δρόμος αντοχής και παιχνίδια σκυταλοδρομίας. Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με σύνθημα το <ευ αγωνίζεσθε > στα  παρακάτω αθλήματα.

1.Δρόμος 1000 m
2.Οι μαθητές της Δ και Ε τάξης σε αγώνα ποδοσφαίρου
3.Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε και ΣΤ τάξης σε πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης 4χ4
4.Οι μαθήτριες της Ε και Στ τάξης σε αγώνα πετοσφαίρισης
5.Οι μαθητές των μικρών τάξεων Α,Β,Γ με τους δασκάλους τους συμμετείχαν σε παιχνίδια σκυταλοδρομίας

    Οι μαθητές μας ένιωσαν  τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας, αναγνωρίζοντας εμπράκτως τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.
    Συνολικά η 5η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία, αφού οι στόχοι επιτεύχθηκαν και οι μαθητές –τριες  αποκόμισαν νέες αγωνιστικές-κοινωνικές εμπειρίες! Ήταν μία διαφορετική μέρα με πολλά χαμόγελα, άδειες τάξεις και γεμάτη αυλή!

    Οι φωτογραφίες από  τη συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες είναι αδιάψευστος μάρτυρας..

















No comments:

Post a Comment